Medisch Pedicurepraktijk Oosterhout


SCHIMMELNAGELS

Schimmelnagels (in de volksmond kalknagels) zijn een veel voorkomend probleem. Als gevolg van een opgelopen besmetting zal de nagelplaat verkleuren en eventueel dikker worden. Een besmetting ontstaat door een nagelplaat waar een hoek is afgebroken, een nagelplaat die onder voortdurende druk staat - bijvoorbeeld door te smalle schoenen - en als u vatbaar bent voor een infectie.
Sporthallen en zwembaden zijn een bronnen waar u een besmetting kunt oplopen. Maar u kunt ook besmet raken in een hotelkamer of tijdens het met blote voeten passen van nieuwe schoenen.
In eerste instantie zal de schimmelinfectie alleen zichtbaar zijn aan het uiteinde van de nagelplaat. Als de infectie niet wordt behandeld dan zal op den duur de gehele nagelplaat aangetast raken waardoor de nagel kan verdikken en afbrokkelen. Door de aanwezigheid van de schimmelsporen worden ook de naastgelegen gezonde nagels besmet.

Om zeker te weten of er sprake is van een schimmelinfectie is het belangrijk om een stukje van uw nagel af te nemen (biopt) en te onderzoeken. Dit onderzoek kan direct in de praktijk plaatsvinden.
Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor een verkleurde, verdikte nagel. Een behandeltraject is alleen zinvol als blijkt dat er schimmelsporen aanwezig zijn.

Een behandelplan voor schimmelnagels is per persoon verschillend en afhankelijk van de staat van de nagels. Behandeling kan bestaan uit orale medicatie via uw huisarts of indien mogelijk met lokale anti-mycotica.  In sommige situaties kan de aangetaste nagel worden gerepareerd waardoor uw nagels er weer mooi uitziet.

Westra voor
Westra na


E-mailen
Bellen
Map
Info