Medisch Pedicurepraktijk Oosterhout


Medisch pedicure sport

Als u regelmatig of veel sport dan is het van belang dat u goed passende sportschoenen draagt.  Uw voeten kunnen veel te lijden hebben door het sporten.  Helaas zijn niet alle sportschoenen goed voor uw voeten.  Bij sommige sporten moeten de schoenen strak om de voeten zitten, of van hard materiaal te zijn, waardoor er drukplekken kunnen ontstaan.

Sporten waarbij u rent en abrupt moet stoppen kunnen leiden tot huid en nagelproblemen aan uw voeten.
Actieve sporters kunnen veel problemen aan hun voeten hebben zoals ingegroeide/ingroeiende nagels, stootnagels, afgebroken/gescheurde nagels, verdikte nagels, bloeduitstortingen onder de nagels of schimmels onder de nagels. Als gevolg van te veel druk en wrijving kan er overmatig eelt ontstaan, likdoorns, kloven of blaren.  Ook kan de huid gaan verweken door overmatige transpiratie.

check sportschoen IMG_9115 (002)
cof_15659139_cm-a
kfzf_45392859_cm-a
fussballf_1305089_cm-a

Bij het opmeten van uw schoenen is het van belang dat er niet alleen wordt gekeken of de schoenen passen als u stilstaat maar ook als u in beweging bent.

Door het sporten kunnen er specifieke problemen aan uw voeten ontstaan zoals bijvoorbeeld zenuwbeknellingen. 
Een medisch pedicure sport kan uw voeten hierop onderzoeken, u van adviezen voorzien en indien nodig uw voeten tapen of een aanpassing maken in uw schoenen.

Niet sporten is natuurlijk geen optie ! Door uw voeten regelmatig te laten behandelen en goede kousen/schoenen te dragen kunnen veel problemen worden voorkomen.

Voor alle bovengenoemde problemen kunt u terecht in de Medisch Pedicurepraktijk Oosterhout.

Igna Breedeveld heeft de opleiding medisch pedicure sport gevolgd.  Deze opleiding is een verbijzondering voor de medisch pedicure.

E-mailen
Bellen
Map
Info