Medisch Pedicurepraktijk Oosterhout


RISICOVOETEN


De voeten van personen met Diabetes Mellitus, reumatische aandoeningen, kanker, vaataandoeningen, neurologische aandoeningen en/of dermatologische aandoeningen vallen onder de zogeheten risicovoeten. De behandeling van deze voeten valt onder de beroepscompetenties van de medisch pedicure. Zij heeft hiervoor een  gespecialiseerde opleiding genoten.
Als gevolg van bovengenoemde aandoeningen kunnen er problemen ontstaan aan de huid en/of nagels van uw voeten. Personen met Diabetes Mellitus kunnen bijvoorbeeld uitval van de gevoelszenuwen (neuropathie) ontwikkelen waardoor het gevoel in de voeten vermindert of volledig verdwijnt. Hierdoor kunt u het mogelijk niet voelen als u een wond oploopt aan uw voeten. Ook een vermindering van de bloedtoevoer naar de benen en voeten kan ontstaan als gevolg van Diabetes Mellitus. Hierdoor genezen wondjes minder goed.
Bij risicovoeten kunnen er standsveranderingen aan de voeten ontstaan. Deze standsveranderingen kunnen leiden tot  overmatige druk, eelt, likdoorns en/of nagelproblemen.

Door kanker en/of de behandeling tegen kanker kunt u allerlei problemen krijgen aan uw huid en/of nagels. Als u wordt behandeld met cytostatica of doelgerichte therapie dan kunt u het hand-voetsyndroom ontwikkelen. De huid van uw handpalmen en voetzolen kan rood worden, zeer pijnlijk zijn en er kunnen blaren ontstaan.
Door de behandeling tegen kanker of door de kanker zelf kan uw huid dun worden, droog worden, kunnen er kloven of blaren ontstaan. Uw huid kan gaan verkleuren of u kunt huiduitslag krijgen. Uw nagels kunnen gaan splijten, scheuren, dun worden, ribbels krijgen, ingroeien of er kan een schimmelinfectie onder uw nagels ontstaan. Soms laten uw nagels spontaan los.

Igna Breedeveld heeft een associate degree medisch pedicure oncologie. Daarnaast Igna is als projectvoorzitter nauw betrokken geweest bij het schrijven en de ontwikkeling van de docentensylabus Voeten en Kanker.  Zij is op de hoogte van indicaties en contra-indicaties voor de behandeling van uw voeten. 
Gedurende de periode dat u onder behandeling bent tegen kanker, zal er een speciaal behandelplan worden opgesteld dat samen met u zal worden besproken. Het tijdstip van een noodzakelijke medisch pedicurebehandeling zal worden aangepast aan het behandelplan van uw oncoloog en in overleg met uw oncologisch verpleegkundige.


Ignawebsite
Gramberg scan van boven
IMG_1149 (002)
Voetmaatmeter goed-300

 


E-mailen
Bellen
Map
Info